WeVideo – affordanssitehtävä

WeVideo on videoiden editointialusta. Alusta mahdollistaa kollaboratiivisen työskentelyn ystävien, perheen, opiskelijaryhmien tai kollegojen kesken. Editoinnin valmistuttua video voidaan jakaa sosiaalisessa mediassa, jolloin katselijat voivat kommentoida ja tehdä ehdotuksia siihen. WeVideo on pilvipohjainen alusta, mikä vähentää loppukäyttäjän tietokoneen resurssivaatimuksia ja videokuvaa voidaan editoida missä ja milloin tahansa millä selainpohjaisella laitteella tahansa. Videokuvamateriaalit tallennetaan WeVideon tallennustilaan, mistä sitä siirretään aikalinjalle editoitavaksi. Editoidun videon renderointi tapahtuu nopeasti pilvessä, mikä on erinomainen asia. WeVideo sisältää valmiita tehosteominaisuuksia. Videoon voidaan liittää animaatio-osuuksia, siirtymätehosteita videoklippien väliin ja muita tehosteita sekä kuvaa käsitteleviä filttereitä. Musiikkitehosteita varten on käytössä kolme ääniraitaa (ilmaisversio). Ohjelma sisältää satoja valmiita äänitehosteita ja musiikkiklippejä ja omia ääni- ja musiikki ehosteita voidaan lisätä.

Oma kokemukseni WeVideon käytöstä on vähäinen rajoittuen muutamaan itsenäiseen ja kollaboratiiviseen työrupeamaan yhden opintoihin liittyvään tehtävään parissa. Videomateriaalin työstäminen oli mielenkiintoista, mutta alkuun pääsy vei aikansa. Kommunikointi tuottaa aina oman tuskansa, mutta ohjelmiston mahdollisuuksien ja teknisen käyttöönoton oppiminen oli haasteellista. Sitkeän kokeilemisen ja yrittämisen jälkeen editointi alkoi vähitellen sujua. Ihan niin helppoa kuin mainoslauseet antavat ymmärtää työskentely WeVideon kanssa ei aluksi ole. Mutta pienellä harjoittelullakin alkaa jo tuntemus ohjelmaan kehittyä ja motivaatio työskentelyyn kasvaa. Yhteisen videon rakentamisessa vaikeinta oli sovitella kaikille kelpaavaksi lopputulokseksi ryhmän jäsenten välillä voimakkaastikin eroavia näkemyksiä ja mieltymyksiä.

WeVideo on mukava työkalu, jonka avulla jo alakouluikäiset varsin helposti oppivat editoimaan videokuvaa ja tuottamaan hyvää videomateriaalia. Näin se tuo motivoivan ilmaisu- ja tarkastelunäkökulman käsiteltävään aiheeseen.

Jätä kommentti